Telkom Speedy, ADSL Access at Dial Up speed

I can’t hold it any longer, although i already said i don’t want to post something like this again, but it seems the biggest corruptor in Indonesia owned by the biggest telecommunication company called Telkom and the world slowest ADSL access service called Speedy don’t care or even listen to their customer !!! And this time i’m not going to say anything good against them, i’ll tell you everything about the world first ADSL access with limited bandwidth that gives you the speed of Dial Up Connection with the price of an Unlimited 2 Mbps connection or more at other country !!! $75 – $80 / month including 10% tax

Okay here’s the truth about Speedy ADSL Service from Telkom :

Speedy access speed : 384 Kbps Download and 64 Kbps Upload

Yeah like a dream come true, if it’s truly 384 kbps download, how come the access speed at work time (09:00 AM – 06:00 PM) gives you a TIMEOUT message or LONG WAITING TIME when you’re trying to access server outside Indonesia. Even to a high speed server such as Yahoo, Microsoft / MSN, and Google. Beside when downloading a single file (500 kb) .. at work time the fastest speed you can get is 7.1 Kbps and that means it’s not far from standard dial up connection …

They say check your Noise Margin, your router configuration, and your Firewall blocking access or slowing down your access

Hell yeah, if my telephone line is bad, how come when i access website after work time, there’s no problem at all .. ??? beside when i try to access server in my own country at work time, i can access it without problem

Check your computer for virus and other malware

I never heard about virus slowing your access to website even if they’re trying to DDOS a site or sending unlimited packet ?

They say they’re going to reduce their price

Hm … i think i’ve heard this words before two months ago .. and they’re saying they’ll reduce speedy price at October .. but untill now .. i didn’t see Speedy price reduced. By the way, i also heard that Telkom get lots of profit recently (62%) ?

750 MB / month bandwidth for $30 – $40 and 2GB bandwidth for $75–$80 ?

Completely sucks, because for that high price you can get an incredible speed at other country, beside without bandwidth limitation. But i can tolerate that as long as i can get the true ADSL speed at work time but the truth is even if you already pay for that incredible price, you’ll only get a Dial Up Speed at work time ..

And the conclusion is, if there’s other ISP in your area simply use them instead of Speedy, because it’s not worth using the ADSL Service from Telkom, they completely sucks and below average .. they only think about profit … profit … and profit .. without thinking of their customer. Although i know that if you’re going to do business you’ll have to make profit .. but ?! making customer suffer ?! It’s not in my dictionary.

Leave a comment

Comments

  1. hahaha Nov 21, 2010 at 10:51 PM

    i fully agree with you bro. indonesia is my country but it’s people fooled by their own communication leader (telkom). i have many many experiences proofing the dumb of this giant sucker.

  2. Pemilik Warnet ‘Speedy’ Aug 26, 2010 at 9:31 AM

    Saya pindah ke paket 2 Mb dari 1 Mb dg harapan speed-test-nya naik drastis. Tapi hasilnya ? cuma naik 20-an persen, dan malah hari ini dibawah 0.5 Mb (lebih rendah dari paket 1 Mb) !!!!.
    Penyebabnya, menurut saya, adalah krn ‘bis’ sdh penuhsesak tapi kondekturnya terus teriak “kosong, kosong …!”. Memang ‘speedy’ (dan semua operator seluler) tukang OMONG KOSONG !.

  3. Syamsul Aug 26, 2010 at 9:18 AM

    I simply agree with your opinion about ‘speedy’. unfortunately i have no other choice (in indramayu).

  4. speedy cacad Jun 30, 2010 at 1:41 PM

    najis gw bayar tiap bulan mahal2 tapi koneksi sampah selalu putus2 lambat download , gk nyangka ada internet secacad ini … di telpon ke speedy katanya bagus koneksinya .

  5. SPEDDY SAMPAH May 9, 2010 at 3:02 AM

    JANGAN HANYA PIKIR PERUT MU SENDIRI

  6. george Dec 2, 2009 at 2:19 PM

    SPEEDY EMANG TAIK.
    1 mbps apaan..cepetnya cuma di 1 bulan pertama.
    uda lambat sering putus lg.
    mendingan 128 kbpsnya fast net.

    speedy bangkrut tinggal tunggu waktu aj tuh kl kualitasnya tetap kelas taik begini.

    kapan ya fastnet masuk lokasi g..

  7. Maureen Polard Aug 14, 2009 at 3:02 PM

    If anyone can help me I would appreciate it. I need to contact Speedy Telkom to get info about paying my bill. The number they give on the bill TELKOM147 (24 hours) either doesn’t work or there is no answer every time I try it. I tried googling them and I need a password to get into their programs and there is no information about how to get the password. I would appreciate a phone number, and an email address to contact them.

    For a telecommunications company they make it very difficult to communicate with the. MP

  8. krz Jun 13, 2009 at 12:58 PM

    iya ancur banget speedy telkom, ga efek tlp ke 147 juga, telkom emang bener2x penipu!! dah keterlaluan kali ini telkom , bener2x kurang ajar!!!. arusnya telkom di kasi pelajaran biar tau rasa , penipuan bandwitdh sialan!! kita semua arus nuntut apa hak kita sebagai customer!!!, bandwidth dah sekarat masi aja promosi kaya taik!!!!.

  9. novie nadifunsite.multiply.com May 29, 2009 at 11:30 PM

    its that true??

    gosh i just made my last paper about them

  10. shjeffr edunet.com.my Apr 8, 2009 at 3:43 PM

  11. don - Mar 30, 2009 at 12:37 PM

    telkom speedy are suckerzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
    percuma unlimited jm 9 pagi mpe 10 mlm tewas…gak bisa ngapa2in…hampir tiap hari curhat ke 147 gak ada perubahan!!

  12. sakit hati Mar 28, 2009 at 10:36 PM

    pooookkkkkoknya telkom plered cirebon brengsek, pelayanannya amat sangat mengecewakan, harus dipecatin semua tuh manjemennya disana, birokrasi yang menyeblkan pokoknya “BRENGSEK”

  13. Worldtimer classiccreations.ca Mar 24, 2009 at 4:41 AM

    Nothing wrong with this, at all, people should get it more.

  14. Rahasia cdma dollarceleb.freehostia.com Mar 11, 2009 at 1:18 AM

    Hai. Nice to know you. Saya hanya ingin tahu cara meningkatkan pengunjung situs kami? Anda akan memberikan sedikit informasi tentang itu? terima kasih untuk semua.

  15. Rahasia cdma dollarceleb.freehostia.com Mar 9, 2009 at 4:03 AM

    Makasih postingannya, sangat bermanfaat

  16. Rahasia cdma dollarceleb.freehostia.com Mar 4, 2009 at 8:54 AM

    nice web log, wonderfull blog.

  17. Seno seno008.blogspot.com Jan 20, 2009 at 8:00 PM

    Saya sih pake fastnet. Tapi sodara saya pingin pasang speedy juga soalnya blum ada fastnet. Yang program khusus buat guru masih ada g ya?

  18. terekomu Dec 27, 2008 at 1:35 AM

    yah…
    setelah banyak membaca komen yg emang cukup banyak.. aku rasa komenku gak bakalan dibaca… tapi tetep seh mo komen…
    gini…
    setelah telkom mengeluarkan speed up to 1MB it still sucks men!!!!
    entah orang lain dapet 200 kbps ato 300 kbps… klo aku dapet 450 kbps ‘n tu bener2 lemot…
    sistem kita yg sekarang nie emang sampah… komen diatas ada juga bilang “untung juga dapet modem gretong..” kamu dari utan ya??? modem gratis dari speedy tu sama kayak modem yg dibuat dari sampah2 alat elektronika…
    aku gak pengen ngebandingin dengan isp luar…
    tapi aku pernah dapet kecepatan download 2 mbps akses dari Indo… ya dengan cara yg gak normal… tapi aku pengen jujur ‘n nyoba… tapi.. yah… mungkin di Indo saat kita merayakan 200 taon kebangkitan nasional baru kita merasakan akses internet yg “lumayan” cepet…
    btw klo mo komplain langsung aja… gak usah lewat sini…
    tapi hebat temenku yg kerja di telkom… dateng… duduk.. makan.. ngeweb ‘n nelpon gratis… pulang… dibayar lagi… duh… segitu parahnya negara tercinta kita ini…
    dah ah capek… tunggu 100 tahun lagi aja baru kita ngenet rame2…

  19. Ratna Rachmawati yahoo.co.id Dec 23, 2008 at 11:27 AM

    apa pengertian dan fungsi ADSL?TOLONG BERIKAN JAWABANNYA YA !!!

  20. Naga Dec 6, 2008 at 4:44 AM

    I feel the same.. Speedy is by far the most incompetent company i ever worked with.
    The amount of down time is far to high for me to make a living.
    I got my self a IM2 flash modem, and can u believe i got faster speeds then speedy and always works and its only 100 000 rp a month!.. And i paid speedy 750 000 for WHAT???
    Bye bye FUCKING speedy… Or as they should call them self NOT speedy!..

  21. Henky Oct 8, 2008 at 7:08 PM

    memang kacau nih speedy..
    dulu saya make speedy dari sejak 750rb dengan quota 2gb, sampai akhirnya harga turun dan paket 750rb berubah menjadi unlimited, pada akhirnya saya berhenti berlangganan karena masuknya firstmedia *yay!!* layanan cable yang baru masuk kompleks perumahan saya, layanan cable ini cukup murah dengan hanya membayar 300rbuan sudah unlimited dan duakali lebih cepat dari speedy!!

    1 tahun lebih saya menikmati internet kencang dgn harga yang pas di kantong, dan sekarang dengan amat-amat sedih saya kembali menggunakan telkom speedy office unlimited, dikarenakan saya pindah ke apartment yang tidak ada pilihan lain untuk sambungan internetnya..
    malahan baru aja masang hari ini, dan sangat sedih karena ga ada perubahan sama sekali dengan telkom speedy sejak dulu sebelum saya pindah ke firstmedia..

    sebelumnya saya sempat mempertimbangkan menggunakan telkomsel flash 3.5G hsdpa. tapi takut sinyal ngedrop.. soalnya walaupun network full kalau nelp suka putus2, mungkin karena di daerah sudirman banyak gedung yang bisa mengganggu sinyalnya.

    telkom itu monopoli bisa iya bisa tidak, tapi kelihatannya telkom kewalahan melayani pelanggan yang berjubel, bayangin aja jutaan pelanggan tapi jualannya sendirian.. yang ada keteteran di ntah itu infrastruktur/teknologi juga human resourcenya

    jadi sekarang cuman bisa berharap agar telkom bisa bergerak maju lebih baik lagi..
    tapi jangan kelamaan bergeraknya emang ga malu di complain terus??

  22. justme Sep 19, 2008 at 4:40 PM

    HELL YEAH I AGREEE WITH YOU !!!

    customer service: can go to hell and they’re just F@#King @$$hole and STUPID. they can’t do S|-|IT. all they can do is “i’m sorry sir, i will report your problem to our technician”

    technicians: sitting around, picking their nose, and scratching their balls

    time to get your connection fixed: u are lucky if you get your connection fixed in 1 – 2 weeks, and they don’t cheat you by saying “we will send a technician to your place now sir” and no one come to fix and u decided to call again and talk with the “manager”

    manager: suck and stupid as well “i will check and ask the technician why they’re not attending to you yet sir, i will call u back asap”. u can wait for his call until u got shrooms growing on your head

    connection: out of 30 days, u’ll be lucky if u have your speedy running for 15 days total.

    FYI this is the Speedy dictionary:
    telkom speedy: telkom slowy and we SCAM people

    today: 1-2 weeks later

    ASAP : 3-5 days

    manager: the person who scrub the floor

    customer service: our dumb @$$ and can’t do s|-|it

    technician: the person who clean our @$$ and scratching their balls when there’s no @$$ to clean

    low price: we will disconnect your internet many times because u have unlimited access and u are using too much of your unlimited access.

    unlimited access: only 15 days of connection u can use whatever and whenever u like. the rest of 15 days u are welcome to yell at our customer service and our technician

    marketing: please don’t trust us because we get marketing people who can’t read and write! ohh.. and our job is scamming people. the more we scam, the more we feel great!

    so people get your telkom slowy today !!! and join the club to ruin telkom slowy!!!

Comments Navigation 123

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>